KÆRESTUR TIL MILANO – UDLØSTE 2 TURE PÅ POLITISTATIONEN

22. juli 2017 plads til forskelle

Et Blog-indlæg med vigtig viden for os med blåt P-invalideskilt i bilen.

Vores spontane roadtrip sku vise sig og blive en lidt langhåret og bureaukratisk oplevelse… som startede allerede ved computeren i DK. – inden vi var kørt… og lidt derfor grunden til dette blog indlæg.

Jeg lærte af vores roadtrip til London som gav en miljø/vejpas bøde, at der nok liiiiiige skulle lidt research til.

Ruten er sat til Milano af vej nr7. gennem Tyskland, Østrig og Schweiz, for og ende i Italien. Så der er Miljø og vejpas afgifter der skal være på plads inden, som man nemt kan bestille/købe dem hjemmefra igennem FDM og klistre mærkerne i forruden på dytten. Så du slipper for at skulle betale ved grænserne (spilde tiden) når man bare skal derud af… 16 timers kørsel uden kø…. er jo lidt.

Vi fandt ud af der er en ZTL bygrænse zone i Milano (Italienerne betaler ZTL som vi ikke kan søge, da vi ikke er statsborgere) og FDM kunne ikke hjælpe med dette.

Vores GLAM hotel lå i centrum og centralt lige ved Metro Centrale (hovedbanegården i dk) , så vi bare ville kunne gå rundt til det meste (troede jeg, men den historie får I senere) – og tænkte den klare jeg hurtigt ved at søge pr mail til Politiet i Milano på forhånd, der stod jo en email adresse nederst på formen.

Det du skal bruge for og søge er en form15 på denne webside under Modulistica / under Allegati scroller ned og henter Modulo 15.pdf

Tillæg til formen skal der tages kopi af dit blå p-kort og dit pas, som mailes til dem med formen.

Formen kun findes på Italiensk – så man er lidt på spanden når man, som jeg ikke fatter italiensk. Jeg måtte ha hjælp fra en livline og fik udfyldt skemaet og sendte det så afsted ASAP. 

Meeeeeen…. de svarede aldrig inden vi sku afsted og har stadig ikke fået svar på den mail. Blev man lige lidt desparat der 😉 øh joooo! jeg vidste jeg ville skulle krydse den røde rings grænse et par gange, bare ved og køre til hotellet.

Jeg spurgte på FB og fik af vide man kunne få en midlertidlig tilladelse på en politistation, som giver fritagelse for at færdes i dagstimerne i byzonen med sin invalide bil, når man er ankommet til landet. Top tænkte jeg, DET gør vi…

Så onsdag/ 3 dag på ferien, gik jagten ind på politistationen… 2 dag missede vi den første åbningstid på Satspolitiet. Og hvilket var forgæves, de to enheder kan ikke arbejde sammen. Statspolitiet er ikke det samme som lokal politiet og de har forskellige pc systemer… de kunne i hvert fald ikke hjælpe.

Oplevelsen hos statspolitiet, var lidt komisk, man blir mødt af 2 betjente med skarpladte våben i porten og spurgt hvad man vil på Italiano… hmm. Vi skrev sammen via den ene betjents mobil og bedt vente, i et allerede fuldt venterum. Man tripper allerede lidt, da kl. går og ens bil holder på en plads, som man kun må holde 1 time på. Føler virkelig her jeg går glip af Milano!

Pludselig går glasdøren op og jeg blir hevet ind foran hele køen, de andre havde tudefjæs må man sige… hvilket jeg godt forstår. De har sikkert ventet længe… om det var handi-kortet der kom i spil der, ved jeg ikke….

Vi kommer ind til en ældre herre i uniform, der slet ikke kan engelsk, men som plabre livligt løs. Vi kigger på hinanden og griner i et lille hvidmalet kontor med højt til loftet, et højt vindue i ryggen på betjenten med tremmer for  – og et faldefærdigt aircon anlæg under vinduet, for ikke og tale om kommoderne der står på gulvet… alle tingene i rummet er virkelig slidte … og skufferne er ved og falde fra hinanden.

Han spørg en kollega, efter vi får ham til og forstå vi ikke kan Italiensk om hjælp. Trods vi har vist ham papirerne der er udfyldt på hans modersmål..

Kollegaen siger han kan lidt engelsk, hvilket han ikke kan… Men efter grin og fakter – et par opkald får vi en ny adresse og vi sætter kursen mod den rigtige station. Tror vi! men GPS’en siger noget andet – adressen ligger virkelig langt uden for byen. Den unge betjent havde sagt det skulle ligge lige bag ved Katedralen Duomo di Milano. Så igen måtte vi ha hjælp fra en på gaden, der heldigvis kunne engelsk og plottede lokal stations adressen her ind. Dette er her vi kan få tilladelsen i Milano :

Polizia Municipale, Via Cesare Beccaria, 19, 20122 Milano MI, Italien
åbnings tid mellem 14-15 i hverdage.

Dytten sætter kurs og krydsede lystigt ZTL zonen, da vi skulle nå det i åbnings tiden. Efter lidt vildledning i vores gps, kom vi frem til en sidegade til stationen og endte det rigtige sted, i en kø foran dør NR2 inde i politigården – et kontor hvor de kun har med handicap invalide ting at gøre. Vi ventede pænt, også da døren blev åbnet… ingen bød inden for, så man skulle bare gå ind åbenbart… det var også kun 15 min over tid hahaha…

Inde for blir vi mødt af en DAME som intet fatter, hverken engelsk eller italiensk – så hendes kollega måtte tage over. Ville så gerne ha taget et billede til jer af hende, men det var jo politiet.

Alle papirer er i orden og vi får attesten udleveret med det samme på 10 min. – men får besked på at vi må regne med, at få bøder for de 2 første døgn, da man ikke udligner og datere tilbage. Så jeg venter spændt på dem…. Vi klagede over deres manglende svar pr mail, men de trak blot på skuldrene… Hvis og når jeg får bøderne, vil jeg bestemt klage skrifteligt med henvisning til manglede respons på mine mails til kontoret. PÅ ITALIENSK!

Så mit råd er SØG SÅ SNART DU VED DU SKAL TIL MILANO, og trop op på kontoret som det første du ankommer til byen! Hvis ikke de når at reply din mail, inden turen.

NU… kunne jeg nyde Milano med manden, kulturen, maden og SHOPPING med bedre samvittighed… og varmen! Suk hvor jeg savner den. at komme hjem til 9 graders varme, var et shock.

Hvis du vil ha hjælp til form15, så skriv til mig, så vil jeg gerne hjælpe dig.

Tak fordi du læste med så langt og tune endelig ind igen – der kommer mere fra turen til Milano, som er meget mere beauty og stilewise <3

Læs evt denne artikel om Italiens seriøse bødesystemer i byzonerne. Ens nr plade blir automatisk filmet, så spætten hakker altså.  

Love Judith.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *